Noutăți

Secretarul de Stat al Sfântului Scaun în vizită la Cantina Socială

Cardinalul, Pietro Parolin, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, a vizitat astăzi, 15 septembrie 2018, Cantina Socială «Papa Francisc» a Fundației Regina Pacis.

Eminența sa a transmis un mesaj din partea Papei Francisc și a binecuvântat acest loc unde oamenii nevoiași primesc ajutor și susținere.

Menționăm că, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul, Pietro Parolin, se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova.

Cantina Socială “Papa Francisc” a fost deschisă de către Fundația Regina Pacis în anul 2011, urmare implementării proiectului ”Puncte de distribuție a prânzurilor calde”, începând cu anul 2003. Doi ani mai târziu, în 2013, Cantina primește numele “Papa Francisc” în onoarea Sfântului Părinte.

Zilnic, în cadrul Cantinei, sunt oferite prânzuri calde pentru cca 150 de persoane: bătrâni cu venituri mici, persoane cu dizabilități, precum și copii orfani sau din familii social-vulnerabile. De la derularea acestui proiect au fost distribuite sute de mii de prânzuri nevoiașilor, ceea ce reprezintă cca 39 mii de prânzuri pe an.

Totodată, în cadrul Cantinei funcționează Centrul de Comunicare unde bătrânilor li se oferă posibilitatea de a depăși starea de singurătate și a primi asistența cuvenită.

Mai multe poze aici…