Noutăți

O experiență inedită au trait copiii beneficiari ai Fundației Regina Pacis

Câțiva copii din cadrul Centrului de Plasament al Copilului și Locuinței Asistate “In Cammino”, subdiviziuni ale Fundației Regina Pacis, au participat la sfârșitul lunii iulie, curente, la “Săptămâna Lumii” (Week of the World).

Evenimentul are loc anual și întrunește tineri din diferite țări, cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, care pe parcursul unei săptămâni socializează, cunoscând diversitatea culturală a lumii.

Scopul acestei acțiuni este oferirea posibilității tinerilor de aceeași vârstă din diferite colțuri ale planetei să se întâlnească și să comunice, împărtășindu-și reciproc experiențele din țara de unde provin, dar și viziunile asupra diferitor aspecte actuale ale vieții, abordate de tineri. Totodată, aceștia au ocazia de a face legături și a crea prietenii și dialoguri socio-culturale.

Ediția din acest an a avut loc în orașul Piacenza, Italia, și a întrunit adolescenți din Israel, Palestina, Algeria, Italia, Moldova, Madagascar, Macedonia, Franța, Mali și Tanzania.

Participarea copiilor noștri a fost posibilă grație sprijinului acordat din partea Asociației “A Gonfie Vele” din Italia.