Direcţionează 2%

Pandemia de COVID-19 a blocat în spatele ușilor închise sute de bătrâni aflați în incapacitate de a se întreține. Doar la cantinele sociale ale Fundației Regina Pacis se adresează peste 180 de bătrâni nevoiași, care solicită, zilnic, suport alimentar.

Anul acesta provocările sunt și mai mari. Atât pentru persoanele aflate în situație de risc, cât și pentru organizațiile-umbrelă care acordă asistență și susținere socială oamenilor nevoiași.

Putem împreună schimba soarta bătrânilor nevoiași! 

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit și ne puteți ajuta să punem în continuare pe masa bătrânilor vulnerabili poate unica mâncare caldă pe zi. 

Ce reprezintă direcționarea a 2%? Conform  prevederilor legale, orice contribuabil, persoană fizică, poate redirecționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizație neguvernamentală/fundație. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, suma este doar o parte din impozitul pe venit aferent anului fiscal, care poate fi redirecționată către Fundația Regina Pacis.

Fiecare angajat are trecut în contractul său de muncă un salariu brut, dar primește în cont o sumă mai mică ce reprezintă salariul net. Diferența de bani a fost încasată de stat și reprezintă taxe și impozite, printre care și impozitul pe venit. Astfel, completând formularul, tu îi transmiți administrației fiscale modul în care vrei să fie cheltuiți 2% din impozitul pe venit pe care îl plătești statului.

Cine poate redirecționa 2%?Orice persoană cu domiciliul în Republica Moldova, care în anul fiscal anterior a realizat venituri din salarii sau din alte surse (comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală etc.) și nu are obligații restante de plată la impozitul pe venit.

Ce trebuie să faci?

  1. Să completezi Declarația cu privire la impozitul pe venit (Formular CET 15) sau în format electronic, dacă ești posesorul semnăturii electronice, în baza Informației privind veniturile calculate și impozitul pe venit în anul 2020;
  2. Să introduci pe pagina 4, în secțiunea ”Desemnarea procentuală”, Codul fiscal al Fundației Regina Pacis – 1015620000999;
  3. Să prezinți Declarația pe venit la Serviciu Fiscal de Stat.

În cazul în care aveți întrebări sau neclarități cu privire la desemnarea celor 2% din impozitul pe venit către Fundația Regina Pacis ne puteți contacta la numărul de telefon 022 235 511 sau la adresa de email: chisinau@reginapacis.org.

Vă mulțumim pentru că ne susțineți! Împreună facem lumea mai bună!