Subdiviziuni

Centrul Social din Vărvăreuca

Centrul Social Regina Pacis din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, este un serviciu care își propune să ofere beneficiarilor din regiunea de Nord mai multe tipuri de asistență socială:

  • Distribuirea prânzurilor calde și pachete alimentare pentru persoanele nevoiașe din localitate –  circa 30 de peroane aflate în dificutate primesc, zilnic, prânzuri calde gratuite. Beneficiarii acestui serviciu sunt selectaţi în colaborare cu responsabilii din administraţia publică locală şi serviciul de asistenţă socială din teritoriu.
  • Distribuirea ajutoarelor umanitare – periodic sunt distribuite bunuri materiale (îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic, prosoape, încălţăminte nouă etc) persoanelor ce provin din mediile social vulnerabile.
  • Activităţi recreative pentru copiii din teritoriu – în colaborare cu Administraţia Publică Locală sunt organizate şi desfăşurate diverse activităţi recreative pentru copiii din comuna Vărvăreuca şi or. Floreşti, prin intermediul grupurilor special pregătite de către voluntarii italieni. În perioada de vară, în cadrul activităţilor organizate şi realizate de către CS Regina Pacis, sunt antrenaţi zilnic circa 200 copii.
  • Activităţi de formare – în Centrul Social sunt organizate întruniri şi training-uri cu profesorii din şcoala medie Mihai Eminescu din comună. Specialiștii au parte de activităţi de informare, instruire şi pregătire în diverse domenii, preponderent în domeniul educaţiei, profilaxia viciilor sociale, a comportamentului consumativ şi dependent la preadolescenţi etc.

Contacte

Centrul Social din Vărvăreuca

com. Vărvăreuca,

raionul Florești

Evenimente