Noutăți

Primii absolvenți ai cursului de tencuitor au susținut examenul de specialitate

Un grup de minori de la Penitenciarul nr.10 din Goian au urmat, timp de patru luni, cursul de formare specializată pentru meseria de tencuitor.

Participanții la curs au avut parte de ore teoretice, ore practice, stagiu de practică în produceție și lecții consultative, în cadul cărora au dat dovadă de responsabilitate și interes. La fel de bine, minorii s-au descurcat la examenul de specialitate, susținut în fața unei comisiei, formată din mai mulți experți în domeniu.

În tot acest timp, minorii au fost ghidați de profesoara Valentina Gușan, maistru IP, de la Școala Profesională nr. 7 din Chișinău: „Participarea la acest proiect pentru mine a fost o provocare. Deși la început eram sceptică, după ce am petrecut câteva ore teoretice, am observat că elevii își dau interesul și au dorința de a învăța meseria de tencuitor. Totodată, am stabilit o relație bună între profesor-elev. La examenul de calificare, elevii au dat dovadă de cunoștințe profunde, foarte bune și bune, iar rezultatele sunt pe potrivă. Sper că meseria de tencuitor să le fie de folos în viață.”

Cursurile de formare specializate au loc în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru 2!”, implementat de Fundația Regina Pacis în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova și Școala Profesională nr.7 din mun. Chișinău, finanțat de Asociația Renovabis din Germania.