Noutăți

Fundația Regina Pacis dă startul campaniei de colectare a rechizitelor școlare în susținerea copiilor aflați în dificultate

Fundația Regina Pacis lansează, astăzi, campania de colectare a rechizitelor școlare ”Ghiozdanul cu speranțe”. Campania își propune să ajute 80 de copii lipsiți de îngrijirea părintească sau copiii care provin din familii defavorizate și nu au posibilități de a merge la școală echipați sau sunt, la moment, în pragul abandonului școlar din cauza lipsei rechizitelor școlare. 

În anul 2018, organizația internațională Salvați copiii a publica datele End of Childhood Index all Save the Children[1], potrivit căruia, rata abandonului școlar în Republica Moldova este de 17,9%, poziționându-ne pe locul întâi în Europa. Printre cauzele abandonului școlar se numără și problemele financiare ale familiilor defavorizate.

Considerăm că fiecare copil are dreptul la educație, de aceea, echipa Fundației Regina Pacis face un apel către toți oamenii de bună credință să susțină, în ajunul anului școlar, copiii aflați în dificultate și să contribuie cu o donație în cadrul campaniei axate pe susținerea educației. Astfel, cu ajutorul sponsorilor și donatorilor noștri, dorim să asigurăm circa 80 de copii beneficiarii ai campaniei cu rechizite școlare pentru a limita sau a elimina în mod definitiv riscul de abandon școlar la care sunt supuși.

În cadrul campaniei pot fi donate rechizite școlare, ghiozdane, haine și îmbrăcăminte pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 – 18 ani. Totodată, cei care doresc să ajute direct copiii din cadrul Centrului de Plasament al Fundației Regina Pacis, pot alege un beneficiar din lista de mai jos şi să-i procure personal lucrurile necesare.

Donațiile pot fi aduse la sediul Fundației Regina Pacis, or. Chișinău, str. Sfatul Țării 17, de luni până vineri, între orele 09:00-18:00. Puteți lua legătura cu noi la numărul de telefon 022 23 55 11 sau 069516996. Pentru persoanele care doresc să facă donații în bani a fost creat un cont pe platforma de donații online  www.sprijina.md.

Vă mulțumim pentru că ne susțineți! Împreună putem face lumea mai bună!

Pentru mai multe informații puteți contacta: 

Adelina Sochircă, Consultant Comunicare și Relații Publice
069441661 | asochirca@reginapacis.orgwww.reginapacis.org


[1]https://campaigns.savethechildren.net/sites/campaigns.savethechildren.net/files/report/EndofChildhood_Repo