Noutăți

Master-class culinar pentru copiii și tinerii deținuți în penitenciar

Copiii și tinerii care își ispășesc pedeapsa în penitenciarul din Goian au participat, ieri, 08 iunie 2022, la un master-class culinar, organizat de Fundația Regina Pacis, în colaborare cu Asociația bucătarilor italieni din Moldova.

Evenimentul a avut scopul de a aduce în prim-plan istorii de succes privind integrarea socială reușită prin intermediul angajării în câmpul muncii. În cadrul evenimentului, au fost pregătite bucate italiene pentru prânzul cu minorii din penitenciar, iar, la final, a avut loc o rundă de întrebări-răspunsuri referitor la provocările profesionale și personale întâlnite de chefi în procesul de integrare în comunitate.

Master-class-ul a fost susținut de doi bucătari-chefi renumiți, Traian Stoianov și Marcel Cristenco, membri ai Asociației bucătarilor italieni din Moldova.

La atelier a fost prezent și Francesco Sanna, președintele Asociației bucătarilor italieni, precum și minorii deținuți care au absolvit recent cursurile de bucătar, program de formare profesională desfășurat de Fundația Regina Pacis în vederea facilitării procesului de reintegrare a condamnaților în societate.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova”, implementat de Caritas Austria (solicitant principal), împreună cu co-solicitanții locali CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, Fundația Regina Pacis și Misiunea Socială „Diaconia” și este finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.