Noutăți

”Vernisaj de primăvară” în susținerea copiilor aflați în dificultate

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, începând cu ora 10:00, are loc cea de-a patra ediție a concursului de pictură Vernisaj de primăvară. Evenimentul este organizat de Fundația Regina Pacis sub egidele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Ambasadei Italiei la Chișinău. 

Scopul evenimentului este de a descoperi tinerele talente din pictură, dar și de a colecta fonduri pentru activitatea Centrului de Plasament al Copilului, o subdiviziune a Fundației Regina Pacis, care oferă protecție temporară copiilor lipsiți de dragostea părintească sau aflați în situație de risc.

Sub tematica concursului Creația lui Leonardo da Vinci, elevii din cadrul școlilor și liceelor de artă din Republica Moldova vor picta în scop caritabil. Timp de patru ore, participanții își vor expune ideile pe pânze, folosind tehnica preferată, iar câștigătorii vor fi desemnați de un juriu specializat. Decernarea premiilor va avea loc în jurul orei 16:00. La finalul evenimentului, studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor încânta publicul cu un recital instrumental și de muzică vocală.

Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, menționează: ”Ambasada susține mereu inițiativele menite să promoveze activitățile culturale și artistice. Cu atât mai mult, acest eveniment este dedicat lui Leonardo da Vinci, în contextul celebrării a 500 ani de la moartea marelui artist. Sper că, pentru acești copii talentați, care vor participa la concurs, va fi o experiență frumoasă și de neuitat. Ambasada, la rândul său, va oferi un premiu unuia din câștigători. ”

Picturile realizate în cadrul evenimentului vor fi expuse, ulterior, în galeriile de artă din Moldova și Italia, iar banii din vânzarea tablourilor vor fi utilizați în susținerea copiilor aflați în dificultate.

”Tradițional, în fiecare an, organizăm Vernisajul de Primăvară pentru a promova și încuraja tinerele talente din întreaga țară. Evenimentul mai oferă posibilitatea de a colecta fonduri pentru copiii în dificultate din cadrul Centrului de Plasament Regina Pacis. Prin urmare, încurajăm oamenii să se alăture acestui eveniment, pentru că doar împreună putem face lumea mai bună”susține directorul Fundației Regina Pacis, Ilie Zabica.

Vernisajul de primăvară” este o acțiune caritabilă, realizată în parteneriat cu Centrul Comercial Shopping MallDova și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Sponsori ai evenimentului: Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, SRL Igiena Company, fabrica italiană de confecționare a îmbrăcămintei UNIFORM, SRL Mico Catering, SRL Bloknot.