Noutăți

Protecția oferită în cadrul Centrului de Plasament al Copilului ”Regina Pacis” i-a readus Antoniei încrederea în viitor

Antonia a ajuns la Centrul de Plasament al Copilului ”Regina Pacis” pe când avea 13 ani, vârstă la care a rămas fără mamă. Plină de disperare, nu-și mai vedea viitorul în lipsa celei mai dragi persoane.

Fata își recapătă încrederea în sine și în viitor

Antonia a avut nevoie de timp pentru ași recăpăta încrederea în forțele proprii, a-și pune dorințe și a lupta pentru îndeplinirea lor. Timidă din firea ei, dar inteligentă și cu o inimă mare, fata regăsește puterea de a avea încredere în oameni, iar corectitudinea și fidelitatea ei sunt remarcate de cei care o înconjoară, fiind apreciată și îndrăgită.

În 5 ani cât s-a aflat la Centru, Antonia s-a străduit să învețe de toate, descoperindu-și capacitățile și dezvoltându-și deprinderile necesare de viață. A reușit să-și facă prieteni și să se încadreze în grupul de copii, devenind persoana care reușea să modereze acțiunilor. Cei mai mici, au găsit în Antonia susținere, ajutor și îndrumare, fata devenind un exemplu pentru ei. Dorința de a învăța și perseverența i-au fost răsplătite cu terminarea exemplară a gimnaziului, fiind apreciată mult de profesori și colegi.

Antonia reușește să-și câștige singură existența

Devine operator în telecomunicații, realizare mare care îi deschide calea spre un viitor mai bun pentru ea. În anii de studenție, este voluntar în cadrul unei organizații străine, ocazie pentru ași antrena abilitățile profesionale în domeniu. Grație pregătirii temeinice profesionale, dar și calităților sale personale, Antonia obține un post de muncă. Iar bucuria primului salariu, o entuziasmează și-i dă curajul să viseze.

Speranțele își fac loc în inima fetei

Actualmente, Antonia învață a trăi independent în Locuința Asistată In Cammino a Fundației Regina Pacis. Îi place să gătească, să-și mențină în ordine lucrurile și încearcă să-și gestioneze singură acțiunile.

Își dorește o familie fericită, un serviciu bun (deseori se visează activând într-un salon de frumusețe) și multe ocazii de a călători și a descoperi lumea. Visează să se plimbe pe aleele Parisului, să bată pasul în ritmul Big Ben-ului și să asculte serenadele gondolierilor din Veneția. Dar ceea ce ar face-o cu adevărat fericită este dorința ei nemărginită de a face viața altora mai ușoară și mai bună.