Noutăți

Direcționează 2% din impozitul pe venit pentru prânzuri calde oamenilor nevoiași

Și anul acesta puteți susține cauza Fundației Regina Pacis prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit plătit deja statului. Fondurile acumultate vor fi utilizate pentru pregătirea prânzurilor calde bătrânilor și copiilor aflați în dificultate.

Zilnic, peste 200 de beneficiari — bătrâni cu venituri mici, persoane cu dizabilități, copii orfani sau din familii social-vulnerabile vin la cantinele sociale ale Fundației Regina Pacis pentru a lua gratuit prânzul. De la inițierea acestui proiect au fost distribuite sute de mii de prânzuri calde pesoanelor nevoiașe.

Redirecționând 2% către Fundația Regina Pacis ne puteți ajuta să continuăm să punem pe masa persoanelor nevoiașe poate unica mâncare caldă pe zi.

  • Ce reprezintă direcționarea acestor 2%?

Conform  prevederilor legale, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizație neguvernamentală/fundație. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, suma este doar o parte din impozitul pe venit aferent anului 2018, care poate fi redirecționată către Fundația Regina Pacis.

Fiecare angajat are trecut în contractul său de muncă un salariu brut, dar primește în cont o sumă mai mică ce reprezintă salariul net. Diferența de bani a fost încasată de stat și reprezintă taxe și impozite, printre care și impozitul pe venit. Astfel, completând formularul, tu îi transmiți administrației fiscale modul în care vrei să fie cheltuiți 2% din impozitul pe venit pe care îl plătești statului.

  • Cine poate redirecționa 2%?

Orice persoană cu domiciliul în Republica Moldova, care în anul fiscal anterior a realizat venituri din salarii sau din alte surse (comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală etc.) și nu are obligații restante de plată la impozitul pe venit.

  • Ce trebuie să faci?
  1. Să completezi Declarația cu privire la impozitul pe venit (Formular CET 15) sau în format electronic, dacă ești posesorul semnăturii electronice, în baza Informației privind veniturile calculate și impozitul pe venit în anul 2019;
  2. Să introduci pe pagina 4, în secțiunea ”Desemnarea procentuală”, Codul fiscal al Fundației Regina Pacis – 1015620000999;
  3. Să prezinți Declarația pe venit la Serviciu Fiscal de Stat.

În cazul în care aveți întrebări sau neclarități cu privire la desemnarea celor 2% din impozitul pe venit către Fundația Regina Pacis ne puteți contacta la numărul de telefon 022 23-55-11 sau la adresa de email: chisinau@reginapacis.org.

Vă mulțumim pentru că ne susțineți! Împreună facem lumea mai bună!