Noutăți

Direcționează 2% din impozitul pe venit pentru Cantina Socială Regina Pacis

Fundația Regina Pacis face apel la bunătatea persoanelor plătitoare de impozite să direcționeze 2% din impozitul pe venit pentru susținerea Cantinei Sociale Regina Pacis. Fondurile donate prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit vor fi folosite pentru a oferi un prânz cald bătrânilor și copiilor aflați în dificultate.

Zilnic, circa 150 de persoane, bătrâni cu venituri mici, persoane cu dizabilități, precum și copii orfani sau din familii social-vulnerabile vin la Cantina Socială Regina Pacis pentru a servi un prânz cald. De la inițierea acestui proiect au fost distribuite până în prezent sute de mii de prânzuri pesoanelor nevoiașe.

Pentru a continua această activitate, avem nevoie de suport, iar mecanismul 2 % vă oferă oportunitatea să ne fiți ambasadorii bunătății! Direcționează 2% pentru o cauză nobilă!

  • Ce reprezintă direcționarea acestor 2%?

Conform  prevederilor legale, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizație neguvernamentală/fundație. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, suma este doar o parte din impozitul pe venit aferent anului 2018, care poate fi redirecționată către Fundația Regina Pacis.

Fiecare angajat are trecut în contractul său de muncă un salariu brut, dar primește în cont o sumă mai mică ce reprezintă salariul net. Diferența de bani a fost încasată de stat și reprezintă taxe și impozite, printre care și impozitul pe venit. Astfel, completând formularul, tu îi transmiți administrației fiscale modul în care vrei să fie cheltuiți 2% din impozitul pe venit pe care îl plătești statului.

  • Cine poate redirecționa 2%?

Orice persoană cu domiciliul în Republica Moldova, care în anul fiscal anterior a realizat venituri din salarii sau din alte surse (comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală etc.) și nu are obligații restante de plată la impozitul pe venit.

  • Ce trebuie să faci?
  1. Să completezi Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formular CET 15) în baza Informației privind veniturile calculate și impozitul pe venit în anul 2018;
  2. Să introduci pe pagina 4, în secțiunea ”Desemnarea procentuală”, Codul fiscal al Fundației Regina Pacis – 1015620000999;
  3. Să prezinți Declarația pe venit până pe data de 30 aprilie 2019, la Inspectoratul Teritorial Fiscal, după viza de reședință.

În cazul în care aveți întrebări sau neclarități cu privire la desemnarea celor 2% din impozitul pe venit în contul Fundației Regina Pacis ne puteți contacta la numărul de telefon 022 23-55-11 sau la adresa de email: chisinau@reginapacis.org.

Vă mulțumim pentru că ne susțineți! Împreună putem face lumea mai bună!

 

Alte modalități de a dona pentru susținerea persoanelor nevoiașe:

PENTRU DONAŢII DIN REPUBLICA MOLDOVA

BANCA:            BC „Victoriabank” S.A. Filiala  № 11

BIC:                   VICBMD2X883

C/C MDL:          222400011100577

BENEFICIAR:     FUNDATIA REGINA PACIS

PENTRU DONAŢII ÎN EURO şi USD prin IBAN

BAN:                     MD 84 VI 000 222401711100577

SWIFT:                 VICBMD2X

BANK:                  VICTORIABANK, Kishinev, Moldova

BENEFICIARY:   Fundatia REGINA PACIS