Noutăți

Examen de absolvire în cadrul Centrului de Detenție pentru Minori și Tineri

Primul grup de tineri din anul acesta, absolvenți ai cursului de bucătar, desfășurat de Fundația Regina Pacis în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, au susținut cu succes examenul de absolvire, confirmându-și competențele în arta culinară.

Timp de patru luni, elevii au avut oportunitatea de a învăța de la profesori calificați, asimilând cunoștințe esențiale precum tehnici de mânuire a cuțitelor, management eficient al timpului în bucătărie, pregătirea salatelor, prepararea bucatelor clasice și tradiționale, dar și metode complexe specifice bucătăriei internaționale. Această experiență le va oferi bazele necesare pentru a deveni profesioniști în domeniul culinar.

Potrivit directorul Fundației Regina Pacis, Ilie Zabica, cursurile de instruire profesională sporesc șansele de angajare ale tinerilor în câmpul muncii după eliberarea din penitenciar.

Examenul de absolvire a avut loc recent în bucătăria Penitenciarului nr. 10 din Goian, unde tinerii absolvenți au prezentat, rând pe rând, bucatele pregătite în fața comisiei de absolvire. Tinerii absolvenți vor primi certificate de calificare profesională, care sunt recunoscute la nivel național și internațional. Aceste certificate reprezintă o nouă perspectivă pentru viitorul profesional al tinerilor, deschizându-le noi oportunități și șansa unei vieți mai bune după eliberarea din detenție.

Pentru mai multe informații despre cursurile din penitenciar, vă rugăm să contactați Fundația Regina Pacis sau Administrația Națională a Penitenciarelor.