Noutăți

ToR / Selectarea unui psiholog în vederea prestării de servicii de asistență și suport copiilor în conflict cu legea

Fundația Regina Pacis implementează Proiectul „HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova” finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria”. Anii de implementare 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2024.

Proiectul își propune să promoveze și să protejeze drepturile copiilor din Republica Moldova.

Mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea este pilotat sub forma Comisiei intersectoriale teritorială de lucru cu copiii în conflict cu legea (în continuare – Comisia).

Obiectivul ToR

Prestarea de servicii de asistență și suport copiilor expuși riscului și în conflict cu lege în contextul pilotării mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea (în continuare – mecansim interinstituțional), ținerea evidenței cazurilor referite pe perioada pilotării mecanismului, monitorizarea dinamicii cazurilor respective, a executării măsurilor de constrîngere cu caracter educativ dispuse copiilor – subiecți ai probațiunii, a progresului implementării programelor probaţionale de către aceștia, după caz, a executării pedepsei penale sau contravenționale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii, precum şi a pedepsei sau a sancțiunii cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie sau de a exercita o anumită activitate.

Totodată, va contribui prin recomandări de îmbunătățire a activității mecanimsmului interinstituțional pilotat și al instrucțiunii (orientărilor) pentru a demonstra sustenabilitatea și eficiența mecanismului propus, precum și identificarea necesităților practice de instituționalizare a mecanismului la nivel local.

Sarcini și responsabilități

  1. Exercită evaluarea psihosocială a personalității subiectului probaţiunii;
  2. Acordă asistenţă şi consiliere subiecţilor probaţiunii;
  3. Consultantul are responsabilitatea de a oferi asistență și suport copiilor în conflict cu legea.
  4. Protocolează cazurile și toate acțiunile realizate pe caz.
  5. Evaluează și face screening-ul copiilor, determină necesitățile individualizate ale acestora pe partea de suport și asistență socială, psihologică și juridică;
  6. Facilitează organizarea de ședințe de terapie psihologică individuală și de grup și sesiuni educaționale;
  7. Colaborează cu echipe multidisciplinare de specialiști și monitorizează tinerii care au participat la consiliere;
  8. Pregătește note psihosociale, evaluări în dosarele clienților (după caz);
  9. Colaborează cu reprezentanții Comisiei teritoriale din raza căreia i-au fost referite cazurile (dacă au fost referite cazurile).
  10. Informează Comisia teritorială despre dinamica cazurilor, propune intervenții din partea acesteia.
  11. Informează permanent Consultantul resposabil de monitorizarea pilotării mecanismului interinstituțional și Fundația Regina Pacis despre activitatea sa.
  12. Păstrează confidenţialitatea datelor de care a luat cunoştinţă în executarea obligaţiilor asumate în contextul realizării misiunii de consultanță, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.
  13. Consultantul lunar prezintă rapoarte de activitate, prezentînd date statistice.

 Cerințe față de facilitator

  • Experiență anterioară în lucru cu copii în conflict cu legea
  • Studii superioare juridice, sociale sau alte domenii relevante.
  • Cunoașterea specificului domeniului justiției juvenile.
  • Cunoaşterea limbilor română şi rusă obligatoriu.
  • Abilități de utilizare a calculatorului.

Ofertele pot fi prezentate direct la oficiul Fundației Regina Pacis, din str. Sfatul Țării 17/32, mun. Chișinău, sau expediate pe adresa electronică: chisinau@reginapacis.org, până pe data de 11.09.2023, ora 17.00.