Noutăți

Direcționează 2% din impozitul tău pe venit și oferă o masă caldă bătrânilor nevoiași!

Într-o lume în care bătrânii aflați în dificultate au nevoie de sprijin mai mult decât oricând, Fundația Regina Pacis se implică în îmbunătățirea vieților acestora, oferind zilnic peste 200 de prânzuri calde și încurajând solidaritatea comunității.

Fundația Regina Pacis este dedicată sprijinirii persoanelor în vârstă care se confruntă cu diverse probleme și dificultăți. Unul dintre proiectele noastre cheie este distribuirea prânzurilor calde pentru bătrânii vulnerabili, care nu au resursele sau suportul necesar pentru a-și asigura hrana zilnică.

Astăzi, vă solicităm sprijinul.

Puteți contribui absolut gratuit, direcționând 2% din impozitul pe venit, pe care l-ați plătit deja statului în anul precedent, la pregătirea și distribuirea prânzurilor calde pe care le oferim zilnic bătrânilor nevoiași.

Cum funcționează direcționarea a 2% din impozitul pe venit:

Procedura de redirecționare a 2% din impozitul pe venit este simplă și accesibilă oricărui contribuabil. Este important de menționat că acești bani provin din impozitul deja plătit către stat și nu afectează în niciun fel veniturile personale sau alte obligații financiare.

Totodată, atragem atenția că, începând cu 01 ianuarie 2023, declarațiile fiscale se vor prezenta doar în mod electronic de către persoanele fizice rezidente care doresc să direcționeze cele 2% din impozitul pe venit calculat anual la buget.

Iată ce trebuie să faceți:

Pasul 1: Completați în format electronic Declarația cu privire la impozitul pe venit în anul 2023, găsiți aici – Formular CET-18

Pasul 2: Introduceți în secțiunea FACULTATIVĂ, caseta M1, Codul fiscal al Fundației Regina Pacis – 1015620000999

Pasul 3. Aplicați semnătura electronică sau mobilă emisă de prestatorii de servicii și depuneți declarația DOAR online

În acest sens, recomandăm peroanelor care nu dețin la moment semnătura electronică sau mobilă, să demareze procesul de solicitare și obținere a acesteia de la prestatorii respectivului serviciu.

Astfel, o mică parte din impozitul pe venitul tău, deja oferit statului, va ajunge în mâinile celor care cu adevărat au nevoie de ajutor.

Ilie Zabica, director al Fundației Regina Pacis: Prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit avem ocazia de a schimba viețile vârstnicilor vulnerabili și aflați în dificultate care vin la Cantina Socială Regina Pacis. Fundația folosește banii primiți prin mecanismul 2% pentru a pregăti prânzuri calde și proaspete, asigurând, în majoritatea cazurilor, existența persoanelor aflate la limita sărăciei.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit pentru prânzurile calde, oferite de Fundația Regina Pacis, este o oportunitate unică de a sprijini o cauză nobilă și de a face o diferență semnificativă în viețile bătrânilor neajutorați. Prin contribuția Dvs., adăugăm picături de speranță și bucurie în viața celor care, cu adevărat, au nevoie de suport.

Să nu uităm că fiecare gest de binefacere, indiferent de dimensiunea sa, poate avea un impact enorm asupra celor aflați în dificultate.