Noutăți

Dezvoltarea abilităților de comunicare, inteligență emoțională și socială, tinerilor aflați în detenție

Un grup de copii aflați în conflict cu legea, din cadrul Centrului de Detenție pentru Minori și Tineri, au participat la un training, organizat de Fundația Regina Pacis, cu implicarea psihoterapeutei, Inga Platon.

Tinerii au avut posibilitate să-și dezvolte mai multe competențe și deprinderi valoroase ce vizează inteligența emoțională și socială. Abilități, care, cu siguranță, le vor fi de folos la etapa de reintegrare în societate.

Programul de formare a fost axat pe următoarele aspecte: dezvoltarea capacității de a comunica eficient și asertiv, de a se asculta și de a ajuta tinerii să-și exprime gândurile și emoțiile într-un mod sănătos și constructiv; formarea abilităților de recunoaștere a emoțiilor și gestionarea acestora într-un mod sănătos; formarea competențelor de rezolvare a conflictelor într-un mod constructiv și non-violent; dezvoltarea abilităților empatice de relaționare și comunicare.

Activitatea face parte din proiectul HOPE, implementat de Caritas Austria (solicitant principal), împreună cu co-solicitanții locali Fundația Regina Pacis, CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, și Misiunea Socială „Diaconia” și este finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.