Noutăți

TERMENI DE REFERINȚĂ pentru selectarea a doi coordonatori locali care vor facilita pilotarea mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea

Fundația Regina Pacis, implementează Proiectul „HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova” finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria”. Anii de implementare 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2024.

Proiectul își propune să promoveze și să protejeze drepturile copiilor din Republica Moldova.

Obiectivul ToR

Pilotarea, coordonarea și monitorizare la nivel local a procesului de pilotare a mecanismului interinstituțional în vederea  reintegrării sociale a copiilor în conflict cu legea, ulterior  îmbunătățirea instrucțiunii (orientărilor) pentru a demonstra sustenabilitatea și eficiența mecanismului propus, precum și identificarea necesităților practice de instituționalizare a mecanismului la nivel local.

Sarcini și responsabilități

  1. Facilitatorul are responsabilitatea de a organiza și de a realiza protocolul ședințelor de lucru. Este obligatorie convocarea cel puțin o (1) dată pe luna a Comisiei. În situații de urgență ce vizează un cazul identificat, Comisia se convoacă cât de curând posibil.
  2. Facilitatorul va selecta în comun cu membrii Comisiei cel puțin 2 studii de caz care vor fi abordate prin prisma mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea (cel puțin 1 caz care încetează la etapa de urmărire penală, 1 caz care încetează la etapa de judecată/sau condamnare).
  3. Duce evidența fiecărui caz pus în discuție in cadrul Comisiei și va completa fișierul la zi.
  4. Va sistematiza informația colectată și grupa pe indicatori.
  5. Împreuna cu ceilalți membri ai Comisiei va pune în aplicare managementul de caz.
  6. Asigură comunicarea și schimbul de informații între membrii Comisiei.
  7. Informează consultantul și Fundația Regina Pacis despre activitatea Comisiei.
  8. Facilitatorul lunar prezintă rapoarte pe procesul de pilotare.

 Cerințe față de facilitator

  • Studii superioare juridice, sociale sau alte domenii relevante.
  • Cunoașterea specificului domeniului justiției juvenile.
  • Experiență anterioară în lucru cu copii în conflict cu legea.
  • Cunoaşterea limbilor română şi rusă obligatoriu.
  • Abilități de utilizare a calculatorului

Termen limită de expediere a CV-urilor: 15 iulie 2023, la adresa de email: chisinau@reginapacis.org  sau depuse la adresa str. Sfatul Țării 17, oficiul 32, mun. Chișinău, Fundația Regina Pacis.