Noutăți

Dialog cu profesioniștii în contextul pilotării Mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea

Astăzi, 09 iunie 2023, în cadrul Consiliului raional din Strășeni, a avut loc prima ședință de lucru în contextul pilotării Mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea.

În cadrul evenimentului, echipa Fundației Regina Pacis a prezentat Planul de pilotare la nivel local a Mecanismului propriu zis, au discutat pe marginea constituirii Comisiei intersectoriale teritoriale de lucru cu copiii în conflict cu lege, dar și implicarea instituțiilor în procesul de pilotare. La final, specialiștii au convenit asupra următorilor pași.

La eveniment au participat reprezentanții administrației raionale și specialiștii responsabili de protecția copiilor în situații de risc din Strășeni – asistenți sociali, consilieri de probațiune, polițiști, judecători etc.

Mecanismul își propune sporirea cooperării, interacțiunii și responsabilizării angajaților/profesioniștilor autorităților publice centrale şi locale, ai structurilor, instituțiilor şi serviciilor din cadrul și/sau subordonate acestora, care activează în domeniile asistenței sociale, educației, ocrotirii sănătății, în organele de drept, implicate în procesul de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea, prin a se eficientiza asistența oferită.

Pilotarea Mecanismului intersectorial are loc în cadrul proiectului ,,HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova” , finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare, Caritas Austria și susținut de Ministerul Justiției.