Noutăți

Training de dezvoltare personală pentru fetele din cadrul Locuinței sociale InCammino

Beneficiarele Locuinței asistate InCammino au participat, timp de 2 zile, la un training de dezvoltare personală, scopul căruia a fost fortificarea stimei de sine, a inteligenței emoționale și a abilităților sociale.

Agenda instruirii a fost axată pe două tematici: autocunoașterea, stima în sine și gestionarea emoțiilor. În cadrul trainingului, participantele au avut posibilitate să aplice tehnici interactive prin care au explorat trăsăturile, valorile, dorințele, temerile și resursele, iar atunci când nu a mai fost loc de cuvinte, s-au reprezentat prin culorile vibrante ale art-terapiei, care au rezonat cu emoțiile trăite. Formatorul instruirii a fost Diana Simmons, trainer și psiholog, căruia îi mulțumim pentru ghidarea fetelor pe segmentul autocunoașterii.

Câteva reflecții ale participantelor:

Xenia: Temele propuse pentru discuții au fost foarte utile și interesante. Cel mai principal lucru pe care l-am înțeles e ca încrederea în sine joacă un rol enorm atât pentru mine, cât și pentru cei care mă înconjoară

Iana: Recunosc că, nu în toate momentele din viața mea am avut încredere în mine, de aceea, acest modul mi-a fost foarte util și de valoare. Simt că s-a mai adăugat un pic de încredere în forțele mele și sper că, până la final, paharul meu cu încredere să fie plin și să pot împărți din el și celorlalți când vor avea nevoie.

Ana Maria: Mi-a făcut mare plăcere să particip la acest training, alături de persoane noi, să ascult experiențele și opiniile lor și să împart din experiența mea care poate ar putea încuraja pe cineva în situații similare. Mulțumim pentru aceasată oportunitate.

Trainingul a fost organizat în cadrul activităților de proiect „Locuințe cu sprijin social pentru tineri„ implementat de Fundația Regina Pacis cu suportul financiar al Asociației Renovabis din Germania.