Noutăți
TERMENI DE REFERINȚĂ pentru selectarea a doi coordonatori locali care vor facilita pilotarea mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea
Fundația Regina Pacis, implementează Proiectul „HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova” finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria”. Anii de implementare 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2024.
Proiectul își propune să promoveze și să protejeze drepturile copiilor din Republica Moldova.
Obiectivul ToR
Pilotarea, coordonarea și monitorizare la nivel local a procesului de pilotare a mecanismului interinstituțional în vederea reintegrării sociale a copiilor în conflict cu legea, ulterior îmbunătățirea instrucțiunii (orientărilor) pentru a demonstra sustenabilitatea și eficiența mecanismului propus, precum și identificarea necesităților practice de instituționalizare a mecanismului la nivel local.
Sarcini și responsabilități
- Facilitatorul are responsabilitatea de a organiza și de a realiza protocolul ședințelor de lucru. Este obligatorie convocarea cel puțin o (1) dată pe luna a Comisiei. În situații de urgență ce vizează un cazul identificat, Comisia se convoacă cât de curând posibil.
- Facilitatorul va selecta în comun cu membrii Comisiei cel puțin 2 studii de caz care vor fi abordate prin prisma mecanismului interinstituțional de coordonare la nivel local a procesului de reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea (cel puțin 1 caz care încetează la etapa de urmărire penală, 1 caz care încetează la etapa de judecată/sau condamnare).
- Duce evidența fiecărui caz pus în discuție in cadrul Comisiei și va completa fișierul la zi.
- Va sistematiza informația colectată și grupa pe indicatori.
- Împreuna cu ceilalți membri ai Comisiei va pune în aplicare managementul de caz.
- Asigură comunicarea și schimbul de informații între membrii Comisiei.
- Informează consultantul și Fundația Regina Pacis despre activitatea Comisiei.
- Facilitatorul lunar prezintă rapoarte pe procesul de pilotare.
Cerințe față de facilitator
- Studii superioare juridice, sociale sau alte domenii relevante.
- Cunoașterea specificului domeniului justiției juvenile.
- Experiență anterioară în lucru cu copii în conflict cu legea.
- Cunoaşterea limbilor română şi rusă obligatoriu.
- Abilități de utilizare a calculatorului
Termen limită de expediere a CV-urilor: 15 iulie 2023, la adresa de email: chisinau@reginapacis.org sau depuse la adresa str. Sfatul Țării 17, oficiul 32, mun. Chișinău, Fundația Regina Pacis.