Noutăți

Adolescenții din cadrul Centrului de Plasament al Copilului “Regina Pacis” au participat la Clubul de discuții 12Plus

Mai mulți adolescenți din cadrul Centrului de Plasament al Copilului “Regina Pacis” au participat pe data 15 iunie la Clubul de discuții 12Plus.

Tinerii au fost ghidați de Oxana Șevcenco, psihologul 12plus, care le-a vorbit despre caracteristicile vârstei și transformările care au loc la această perioadă, relațiile de dragoste în adolescență și gestionarea situațiilor dificile, provocările perioadei și curajul de a apela după ajutor când au nevoie.

În cadrul întâlnirii adolescenții au fost interesați de tipurile de relații sexuale riscante și mecanismele de constrângere/ manipulare utilizate pentru atragerea tinerilor în relații exploitative, fiindu-le distribuite materiale informative care le pot fi de folos.

“Adolescența este o vârstă frumoasă, nerăbdătoare, dar care presupune multe riscuri; comportamentul în relații se învață în timp, iar a apela după ajutor atunci când ești în impas este firesc și necesar” – acestea sunt doar parte din concluziile participanților la discuții. Tinerii s-au arătat interesați de a mai participa la asemenea întâlniri pe care le-au văzut foarte utile pentru ei.

Clubul de discuții 12Plus este parte a Campaniei Naționale “Adolescență în siguranță”, desfășurată timp de un an de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a desfășurat Campania Națională “Adolescență în siguranță”. Activitatea a fost inițiată cu scopul de a fi mai aproape de nevoile adolescenţilor și a dezvolta reziliența acestora față de abuzul sexual și exploatarea sexual-comercială.