Noutăți

Profesori și asistenți sociali, familiarizați cu noi metode de coaching și mentorat în educația copiilor

Profesori și asistenți sociali din cadrul Programului DARE: Educație și inovare socială în Ucraina, Republica Moldova și România «O viață mai bună copiilor noștri» au beneficiat de un seminar de instruire privind metodele moderne în domeniul educației copiilor. Evenimentul a fost organizat de Fundația “Regina Pacis”, în parteneriat cu Fundația de Binefacere Caritas Moldova și Misiunea Socială Diaconia, și cu sprijinul financiar oferit de Caritas Austria.

Evenimentul a avut loc în perioada 29-30 iunie curent, la Chișinău și a fost susținut de Natalia Romanenco, psiholog și trainer din Ucraina.

Scopul seminarului a fost îmbunătățirea competențelor specialiștilor din organizațiile neguvernamentale, în domeniul educației copiilor prin metode moderne prin aplicarea instrumentelor de coaching și mentorat, dar și dezvoltarea aptitudinilor părinților pentru o mai bună înțelegere cu copiii.

Pe parcursul seminarului cei 17 participanți s-au familiarizat cu particularitățile dezvoltării copiilor din generația Z, specificul și provocările în educația acestora și au testat noi instrumente de coaching și metode de mentorat.

La finalul seminarului fiecare participant a elaborat un plan individual de activitate cu cu aplicarea metodelor noi învățate.

Menționăm că, evenimentul a fost organizat în cadrul Programului DARE: Educație și inovare socială în Ucraina, Republica Moldova și România «O viață mai bună copiilor noștri», care derulează în perioada 01 iunie 2017- 30 mai 2019.