Noutăți

Alex și-a realizat visul grație sprijinului oferit în cadrul Centrului de Plasament al Copilului

Alex este un băiat care l-a vârsta adolescenței a trecut prin cele mai grele încercări ale vieții. Mama i-a decedat, iar tatăl este lipsit de drepturile părintești pe motiv că nu își îndeplinea obligațiile. Reintegrarea în familia extinsă era imposibilă.

Băiatul este primit la Centrul de Plasament al Copilului „Regina Pacis”

Ajuns fără îngrijire părintească, Alex este instituționalizat după locul de trai, iar la scurt timp băiatul este plasat în cadrul Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis” din Chișinău.

Aici a beneficiat de asistenţă psihologică din partea specialiștilor, care au purtat discuții cu scop profilactic și educative referitor la disciplină, comportament, relaţii cu semenii. O atenţie deosebită a fost acordată stării sale psiho-emoționale, datorate condiţiilor de viață si de trai pe care le-a avut. Băiatul a necesitat consiliere psihologică în depăşirea stărilor de anxietate generate de noile condiții și, în mod special, de schimbările permanente de mediu, lipsa de ataşament şi dragoste necondiţionată din partea celor din jur. Băiatul este implicat în viața Centrului prin participarea la diverse activități de menținere a ordinei și evenimente organizate cu scop recreativ. Aici învață să ducă un mod de viață sănătos și să se îngrijească.

Alex beneficiază de un spațiu protejat și sigur

Pe toată perioada aflării în CPC ”Regina Pacis”, Alex a beneficiat de tot spectrul de servicii: adăpost, hrană, îmbrăcăminte, servicii de asistenţă socială, medicală, consiliere psihologică şi educaţională. Toate intervenţiile realizate de către echipa multidisciplinară au avut drept scop depăşirea situaţiei de criză, în care se afla băiatul: izolarea, neîncrederea, sentimentul de inferioritate, fiindu-i creat un spaţiu protejat si sigur.

Sprijinul acordat în cadrul Centrului de Plasament l-au determinat pe Alex să-și aleagă domeniul de studii, fiind înmatriculat la un Centru de Excelență, unde învață o meserie. Băiatul este ajutat să se integreze în procesul de studii și motivat pentru a nu abandona învățătura. Specialiștii Centrului i-au monitorizat reușita școlară și au colaborat permanent cu administrația instituției de învățământ.

Visul băiatului se împlinește

Visul lui Alex de a obține o pregătire profesională serioasă s-a îndeplinit, dar urma încă o dorință — să plece într-o zi în Italia. Ajuns la vârsta majoratului, băiatul a însușit tot volumul de cunoștințe teoretice și practice utile pentru viață. În curând, băiatul este îndrăgit de o familie care îl invită în Italia, pentru ași continua studiile și a fi sub ocrotirea unor persoane responsabile și afectuoase.