Noutăți

Dezvoltarea creativității copiilor în cadrul sesiunilor SOLE

Odată cu începerea anului școlar, tot mai mulți copii sunt interesați de a participa la sesiunile de instruire și analiză SOLE.

Mai mulți elevi din satele Roșietici și Ștefănești, și din orășelul Florești au fost antrenați pe parcursul ultimei perioade în cadrul sesiunilor SOLE unde au abordat diverse subiecte de interes comun pentru vârsta copilăriei. „Care sunt enigmele și fenomenele stelelor căzătoare?” și „Ce nu știm despre norii albi?”, sau «Când copilul crește mai mult ziua sau noaptea?» sunt parte din întrebările pe care și le-au pus copiii și au încercat împreună, fiind ghidați de profesori, să găsească răspunsurile elocvente.

Menționăm că modelul de învățare SOLE este o metodologie inovativă pentru țara noastră, abordată de Programul Regional DARE, proiectul Educație și inovare socială în Ucraina, Republica Moldova și România pentru „O viață mai bună copiilor noștri”, cu sprijinul Caritas Austria.

Ideea centrală a acestor activități este explorarea întrebărilor “mari”, utilizând internetul și capacitatea copiilor de a lucra împreună. Acest stil de învățare vine în ajutorul profesorilor, asistenților sociali să sprijine elevii, încurajându-i să își valorifice curiozitatea și să se implice în procesul de învățare, prin auto-organizare.