Noutăți

Reprezentantul Fundației Regina Pacis a participat la conferința: Perspective și oportunități de angajare pentru tinerii din Republica Moldova”,

La data de 26 octombrie 2022, coordonatoarea Locuinței asistate InCammino, Inga Platon, a participat la Conferința „Perspective și oportunități de angajare pentru tinerii din Republica Moldova”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Scopul conferinței a fost identificarea direcțiilor strategice pentru Inițiativa de angajabilitate a tinerilor. Conferința a abordat provocările și obstacolele privind integrarea tinerilor pe piața muncii din Republica Moldova și a urmărit identificarea acțiunilor specifice de suport a tinerilor în vederea creșterii capacității de integrare profesională.

Necesitățile și soluțiile identificate în cadrul  conferinței vor servi temei/bază pentru inițierea programelor de suport atât din partea autorităților centrale, cât și partenerilor de dezvoltare.

Reamintim, Fundația Regina Pacis susține, începând cu anul 2015, tinerele cu vârsta cuprinsă între 18-21 ani, care provin din mediul rezidențial (orfelinate, internate, centre de plasament), și contribuie la dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor necesare unei vieţi independente, ce facilitează integrarea socio-economică şi profesională a beneficiarelor.

Astfel, serviciul locuința asistată ”In Cammino” asigură cu loc de trai tinerele fete, rămase fără îngrijire părintească, cu scopul de a le oferi posibilitatea continuării studiilor și inițierii, în paralel, a activității de muncă.

Serviciul Locuința Asistată ”In Cammino” este implementat cu suportul agenției RENOVABIS din Germania.