Noutăți

O nouă instruire pentru beneficiarele Locuinței asistate InCammino

Fundația Regina Pacis continuă ciclul instruirilor pentru beneficiarele din cadrul Locuinței asistate In Cammino și organizează noi activități de dezvoltare personală și fortificare a abilităților emoționale/sociale.

Astfel, în cadrul ultimului training din acest an, care a avut loc în perioada 19-20 noiembrie 2022,zece tinere și adolescente, ieșite din sistemul de protecție a copilului, au fost instruite pe segmentul comunicării și gestionării conflictelor.

Sub îndrumarea psihologului, Diana Simmons, tinerele au realizat, timp de două zile, mai multe activități interactive: „Cum comunicăm pentru a crea relații de durată și cum gestionăm conflictele apărute în cale? Nu există o rețetă care să funcționeze pentru toate situațiile, însă putem crea strategii care să ne ajute și ne putem dezvolta abilitățile sociale. Asta s-a întâmplat la trainingul de comunicare și gestionare a conflictului, unde participanții și-au testat capacitatea de a asculta și reflecta, de a empatiza, de a da instrucțiuni clare și a interpreta mesajele din diverse perspective.“

Anterior, tinerele au participat la ateliere de dezvoltare personală pe tematica autocunoașterii și stimei de sine, dar și gestionarea emoțiilor.

Trainingul a fost organizat în cadrul activităților de proiect „Social supported housing for young children in Chisinau, In Cammino“ (Locuințe cu sprijin social pentru tineri) implementat de Fundația Regina Pacis cu suportul financiar al Asociației Renovabis din Germania.