Noutăți

1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Astăzi, 1 octombrie, la nivel mondial se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Astăzi, avem din nou ocazia să vă amintim de bătrânii noștri. Bătrâni care au nevoie constant de grijă și de sprijin. Bătrânețile vin în Republica Moldova cu multe greutăți, provocări, probleme materiale, dureri fizice și emoționale.

Fundatia Regina Pacis este prezentă acum în viața a peste 200 de persoane în etate aflate în dificultate. Vârstnici bolnavi, singuri, abandonați, care se confruntă cu grave lipsuri materiale. Bătrâni din sate și din oraș, pe timp de pandemie și bătrâni refugiați de război. Zilnic, aceștia vin la Cantina socială Regina Pacis după alinare și un prânz gratuit, unica masă caldă în zi.

Aceste prânzuri sunt oferite datorită partenerilor, din țară și de peste hotare, dar și persoanelor fizice care, prin donațiile lor, sunt aproape de cei nevoiași.

De la începutul activității noastre, cu suportul partenerilor și donatorilor, am oferit peste 1 milion de prânzuri calde. Suntem siguri că împreună vom reuși, în continuare, să le asigurăm speranța zilei de mâine, punându-le pe masa lor – mâncare.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că până în 2050, în lume, procentul de persoane vârstnice se va dubla. 

Ajutați bătrânii, oferiți-le atenție, grijă, protecție socială!

Doritorii de a face o faptă bună ne pot apela!

Oricine are posibilitate este încurajat să facă o donație pentru prânzurile calde pe care le oferim bâtrânilor:

B.C. “VICTORIABANK” SA, Fil. 11, Chişinău

C/B: VICBMD2X883

IBAN: MD14VI222400011100577MDL

IBAN MD84VI000222401711100577(EURO)

Cod Fiscal 1015620000999