Noutăți

Ateliere de instruire pentru părinții refugiați din Ucraina

Mai mulți părinți refugiați din Ucraina, beneficiari ai centrului de plasament temporar al Fundației Regina Pacis din Chișinău, au participat, zilele trecute, la un atelier de instruire privind particularitățile de vârstă ale adolescenților.

Evenimentul a avut scopul să sprijine părinții în dezvoltarea competențelor parentale, astfel încât să identifice corect nevoile adolescenților, în baza analizei și conexiunii dintre emoții și comportamente, cât și să ofere, la timp, răspunsuri acestora. Pentru a fortifica aceste aspecte, la atelierul de parenting au fost invitați să participe și adolescenții.

Participanții au apreciat pozitiv inițiativa dată și au fost foarte implicați și dornici de a discuta pe marginea subiectelor propuse.

Potrivit Arinei Zîcu, formatorul atelierului: „Părinții s-au focusat pe explorarea și înțelegerea particularităților de dezvoltare ale adolescenților. Datorită faptului că la atelier au fost invitați și copiii, părinții au avut posibilitate să audă din prima sursă despre experiențele prin care trec. Astfel, aceștia, în echipe, au identificat și unele tehnici de răspuns la nevoile adolescenților, una dintre acestea fiind comunicarea asertivă și eficientă. Participanții au solicitat anume acest subiect să fie abordat în cadrul viitoarelor instruiri.

În perioada următoare, Fundația Regina Pacis va mai desfășura asemenea sesiuni de instruire pentru părinții refugiați din Ucraina.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Sprijin refugiaților din Ucraina în Republica Moldova”, implementat de Fundația Regina Pacis cu sprijinul financiar al partenerului internațional ERIKS Development Partner, Eastern Europe Office.