Noutăți

Fundația Regina Pacis marchează astăzi 20 ani de proiecte sociale

Fundația Regina Pacis a fost înființată în anul 2001 și are misiunea de a crea un mediu protejat pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor în situație de risc, precum și creșterea calității vieții persoanelor în etate.

De 20 de ani, Fundația este alături de persoanele social vulnerabile și a implementat zeci de proiecte sociale prioritatea cărora a fost oferirea unei șanse la o viață mai bună. Fundația Regina Pacis se axează în primul rând asupra persoanelor în situație de risc într-o societate îmbătrânită cu un grad ridicat de îmbătrânire.

Cesare Lodeserto, președintele Fundației Regina Pacis:
„Fundația Regina Pacis nu realizează doar proiecte, dar are grijă de oameni, se pune în slujba fiecăruia, ascultă și primește, ajută și, mai presus de toate, iubește. Prezența Fundației Regina Pacis în Republica Moldova, care are astăzi douăzeci de ani, se dezvoltă din ce în ce mai mult și cu este atentă la numeroasele realități umbrite de suferință. Principiul fundamental pe care îl aplică fundația în activitatea sa este concentarea atenției asupra persoanei, de la copil la vârstnic, de la sărac la prizonier. Mulțumim tuturor celor care ne ajută, care cred în ceea ce facem, care acceptă să fie alături de noi și urmăresc aceleași idealuri.”

Ilie Zabica, directorul Fundației Regina Pacis:
„În familia Fundației Regina Pacis au intrat, de-a lungul anilor, mulți oameni, de la copii aflați în situații de risc, minori în detenție, bătrâni abandonați, elevi, până la parteneri și susținători din țară și din străinătate. Fundația Regina Pacis a ajutat direct mii de oameni. Ne-am bucurat și ne bucurăm în continuare de succesele pe care le-am înregistrat și de faoptul că împreună am consolidat sentimentul de apartenență, de valori comune, de încredere în capacitatea noastră, a tuturor, că am identificat soluții la problemele cu care ne confruntăm. Vreau, pe această cale, să aduc mulțumiri tuturor susținătorilor și voluntarilor noștri pentru încrederea pe care ne-o acordă zilnic. La rândul nostru, vom depune și pe viitor toate eforturile și priceperea noastră pentru a asigura bunăstarea copiilor și bătrânilor defavorizați, dar și pentru a elimina situațiile ce le pot cauza suferință.”

Domeniile de activitate în care Fundația activează au fost aliniate misiunii sale urmare a experienței acumulate și nevoilor reale ale beneficiarilor identificate în timp. Până la finalul anului, acestea vor fi prezentate în cadrul unei campanii ample de promovare a proiectelor și a activităților Fundației centrate pe apărarea drepturilor copiilor și tinerilor; acordarea protecției sociale și tot ceea ce este necesar pentru recuperarea și reintegrarea în societate a copiilor aflați în dificultate; oferirea prânzurilor calde bătrânilor care trăiesc în condiții extreme de sărăcie; susținerea familiilor social-vulnerabile; desfășurarea programelor de instruire profesională pentru minorii din grupul de risc, inclusiv minori deținuți în penitenciare.

Fundația Regina Pacis a fost creată inițial ca răspuns la necesitate de a informa societatea despre riscurile migrației ilegale, contribuind astfel la prevenirea cazurilor de trafic a ființelor umane.

ÎMPREUNĂ PENTRU O LUME MAI BUNĂ!