Zâmbete și voie bună pentru copii, oferite de către clouni din Italia

Copiii care se odihnesc în aceste zile la tabăra de vară organizată de Centrul Social Vărvăreuca au avut parte de multe zâmbete, bucurii și voie bună.

Atmosfera inedită a fost creată pentru cei cca 100 de copii care își petrec vacanța în cadrul Centrului Social «Regina Pacis» din Vărvăreuca a fost creată de către clounii de la A.O. „Viviamo in Pozitivo” din Italia.

Prezența reprezentanților italieni la noi în țară a fost posibilă grație parteneriatului pe care îl au de mai mulți ani cu Fundația «Regina Pacis» din Moldova.

Scopul acestui proiect a vizat extinderea schimbului cultural prin diverse forme de artă, dar și dezvoltarea abilităților creative și artistice ale copiilor, circul oferind un cadru relaxant și fiind forma de artă mai apropiată acestora.

De aceiași atmosferă incendiară au avut parte și deținuții minori din custodia Penitenciarului nr.10-Goian, care timp de o săptămână au fost delectați de către reprezentanții A.O. „Viviamo in Pozitivo” cu multe momente haioase și bucurii. Aceștia au reușit să creeze minorilor, prin variatele mijloace de expresie scenică, o atmosferă de degajare emoți lă, care le-a readus doar emoții pozitive și pline de speranță.

Pe durata activității, tinerii au fost incadrați în diverse genuri de producţii scenice: comedie, clounadă, spectacol de animaţie. Prin această activitate s-a dorit realizarea cunoaşterii reciproce, ieşirea din izolare și deschiderea pentru alte spaţii culturale.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Penitenciarul nr.10-Goian, cu care Fundația „Regina Pacis” menține o strânsă colaborare de mai mult timp, implicându-se activ în reeducarea și resocializarea minorilor delincvenți.