Tradiționala ”CASTAGNATA”, la a V-a ediție

Astăzi, 24 noiembrie 2018, Fundația “Regina Pacis”, sub patronajul Ambasadei Italiei în Republica Moldova și cu sprijinul financiar al Fundației “Famiglia Defanti”, a desfășurat cea de-a V-a ediție a tradiționalei ”CASTAGNATA”.

Evenimentul a avut loc pe strada pietonală din Chișinău, fiind disponibil pentru toți doritorii de a participa, dar și pentru trecătorii de rând, care s-au arătat plăcut surprinși.

Fiecare a avut ocazia să guste din castanele prăjite și vinul ”brule’”, preparat după o rețetă italiană. În total au fost pregătite 140 kg de castane, aduse din Italia, special pentru acest eveniment.

În pofida timpului geros de afară, lumea a stat la coadă, au comunicat și au degustat produsele calde.

Scopul acestei acțiuni este colectarea de fonduri pentru susținerea activității Cantinei Sociale a Fundației “Regina Pacis”, ce oferă zilnic 150 prânzuri pentru persoanele din familii social vulnerabile.

Urmare vânzărilor acumulate la ediția din acest an, vor putea fi acoperite cca 520 de prânzuri pentru nevoiași.

În cadrul evenimentului, copiii de la Centrul de Plasament al Copilului “Regina Pacis”, subdiviziune a Fundației, și-au expus pentru vânzare lucrările confecționate, astfel aducându-și și ei aportul acestei cauze.