Toți copiii merită un mediu favorabil pentru dezvoltarea lor armonioasă

Toți copiii merită un mediu favorabil pentru dezvoltarea lor armonioasă! Este și cazul celor ce locuiesc în instituții rezidențiale, către care Fundația Regina Pacis își îndreaptă întreg sprijinul și asistența necesară pentru asigurarea protecției copiilor aflați în dificultate.

Copiilor din cadrul Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis” li se oferă o șansă de integrare socială, prin asigurarea adăpostului și a meselor, asistenței medicale de urgență, sociale și juridice, consilierii psihopedagogice și educației.


Recent, cu ocazia aniversării a 12 ani de la înființare, Centrul a organizat Ziua Ușilor Deschise, atât copiii cât și oaspeții având parte de mai multe activități interesante, utile și distractive. Sărbătoarea a fost o ocazie de a prezenta întregii comunități efortul depus de către Fundația Regina Pacis în a asigura tuturor copiilor un mediu prietenos și favorabil pentru dezvoltarea personală și integrarea lor în societate, moment remarcat și de directorul Fundației, Ilie Zabica.


În cadrul evenimentului, copiii și-au expus lucrările realizate și au prezentat mai multe momente artistice, iar vizitatorii au avut ocazia să cunoască îndeaproape activitatea Centrului. Printre oaspeți s-au numărat reprezentanții Centrului de Plasament „Don Bosco”, ai Centrului de zi „Convorbitorul”, Inspectoratului de Poliție al sectorului Centru, profesori, părinți și finanțatori.


Prin intermediul acestei activități, Centrul și-a propus să sensibilizeze societatea asupra problematicii specifice a copilului aflat în situaţie de risc, respectiv, urmărindu-se crearea oportunităţilor de cunoaştere reciprocă şi de îmbunătăţire a comunicării cu instituţiile publice, cetăţenii şi beneficiarii acestor servicii.


Menționăm că, obiectivul primordial al Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis” este asigurarea protecţiei copilului aflat în dificultate, socializarea și reintegrarea acestuia în comunitate. Pe parcursul celor 13 ani de activitate, Centrul a găzduit și a asistat circa 300 de copii.