Taberele de Vară 2017 sunt în toi

În cadrul subdiviziunii Centrul Social ,,Regina Pacis” din satul Vărvăreuca se desfășoară diverse proiecte sociale. Deja, a devenit o tradiţie, ani la rând, pe parcursul unei săptămâni, voluntarii de la Asociația „Mission Moldova” din Trieste, Italia, participă la activităţi de voluntariat, în cadrul Taberelor de Vară, destinate copiilor din localitate.

Pe parcursul a două săptămâni, peste 60 de copii, cu vârste cuprinse între 8-15 ani, din comuna Vărvăreuca, au descoperit împreună ce înseamnă prietenia, jocul, tradiţia, atelierele de teatru, origami, muzică și dans. Întrecerile sportive, drumeţiile şi excursiile au fost nelipsite, iar prieteniile create vor rămâne peste timp. Orice activitate propusă se baza pe “munca în echipă”, asfel oferindu-le oportunităţi unice de a cunoaşte şi înţelege culturi diferite, de a se debărasa de anumite prejudecăţi, de a învăţa lucruri noi, de a vorbi o limbă străină, de a se cunoşte mai bine şi de a-şi explora propiile limite.

Astfel spus, tabăra completează cunoştinţele acumulate de elevi în timpul anului şcolar, le perfecţionează comunicarea, îi învaţă să se adapteze la situaţii diverse, să se descurce singuri, să fie toleranţi, pregătindu-i să facă faţă capcanelor ei. Programul este diversificat, cu foarte multe jocuri de echipă, gândite minuţios de către voluntari deveniţi ei înşişi copii pentru perioada activităţilor, un program flexibil cu drumeţii şi excursii, cu multă voie bună exprimată prin glume, cântece şi dans.

 

Pentru copiii de la Centrul Social “Regina Pacis” din comuna Vărvăreuca, graţie voluntarilor de la “Mission Moldova” din Italia, Tabăra de Vară – 2017, a devenit o bucurie şi o fericire, aici copilăria se trăieşte din plin, ceea ce le oferă copiilor prilejul unor amintiri frumoase.