CENTRUL SOCIAL VARVAREUCA

Situat, în partea de nord a Republicii Moldova, la circa 130 km de capitala Moldovei, Chişinău, Centrul îşi deschide larg uşile pentru beneficiarii din zonă din luna februarie 2008.

Centrul reprezintă o construcţie modernă în două nivele, în centrul comunei Vărvăreuca. Primul nivel este prevăzut pentru activităţile sociale a Centrului, şi anume aici sunt amplasate bucătăria cu sala de distribuire a prânzurilor, sala de întruniri cu bătrânii, sala de agrement pentru copii şi depozitul pentru ajutoare umanitare. Nivelul doi, este prevăzut pentru cazarea  voluntarilor, dispune de patru locuinţe a câte 6 locuri fiecare, dotate cu bloc sanitar, bucătărie şi bibliotecă.

În incinta CS Vărăreuca sunt desfăşurate următoarele activităţi:

Punctul de Distribuire a Prânzurilor Calde  nr. 3, (PDP3), unde zilnic, de luni până sâmbătă, primesc prânzuri calde circa 30 persoane nevoiaşe din teritoriu. Beneficiarii acestui serviciu, sunt selectaţi în colaborare cu responsabilii din Administraţia Publică Locală şi serviciul de Asistenţă Socială din teritoriu. De asemenea, periodic sunt distribuite pachete alimentare.

Puctul de distribuire a ajutoarelor umanitare. Periodic, în incinta Centrului, sunt distribuite bunuri materiale (îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic, prosoape, încălţăminte nouă etc) persoanelor ce provin din păturile social vulnerabile. Distribuirea ajutoarelor umanitare se efectuiază în colaborare cu serviciul Asistenţă Socială a Autoritaţilr Publice Locale (APL).

Activităţi recreative pentru copiii din teritoriu. În colaborare cu Administraţia Publică Locală sunt organizate şi desfăşurate diverse activităţi recreative pentru copiii din c.Vărvăreuca şi or. Floreşti, prin intermediul grupurilor special pregătite de către voluntarii italieni. În perioada de vară, în cadrul activităţilor organizate şi realizate de către CS Regina Pacis, sunt antrenaţi zilnic circa 200 copii.

Activităţi de formare. În incinta Centrului, conform planului de activitate a Fundaţiei Regina Pacis, sunt organizate întruniri şi training-uri cu profesorii din şcoala medie Mihai Eminescu din comună, diverse categorii de specialişti din raionul Floreşti, în scopul organizări şi desfăşurării activităţilor  de informare, instruire şi pregătire în diverse domenii, preponderent în domeniul educaţiei,  profilaxia viciilor sociale, a comportamentului consumativ şi dependent la preadolescenţi etc.

Centrul Social Regina Pacis 
c. Vărvăreuca, r-ul Floreşti
MD 5040, Republica Moldova
Skype: csrp_varvareuca
chisinau@reginapacis.org 
tel. 00373.250.20066

Persoana de Contact: Eugenia Zabica