Sesiunile SOLE — ajutăm copiii să crească fericiți

Ajutăm copiii să crească fericiți și să devină adulți împliniţi și responsabili, capabili de a-și realiza la maxim potențialul lor în viață!

În acest sens, mai mulți copii din Vărvăreuca, Florești, au participat pe parcursul lunii iulie la sesiunile SOLE, desfășurate în cadrul Programului Regional DARE, proiectul Educație și inovare socială în Ucraina, Republica Moldova și România pentru „O viață mai bună copiilor noștri”, cu sprijinul Caritas Austria.

Modelul de învățare SOLE este o metodologie inovativă pentru țara noastră, abordată de Programul Regional DARE. Ideea centrală a sesiunilor SOLE este explorarea întrebărilor «mari», utilizând internetul și capacitatea copiilor de a lucra împreună. Acest stil de învățare vine în ajutorul profesorilor, asistenților sociali să sprijine elevii, încurajându-i să își valorifice curiozitatea și să se implice în procesul de învățare, prin auto-organizare.

Copiii, care frecventează sesiunile SOLE, au devenit mai siguri pe sine, deschiși, sociabili și întelegători faţă de semenii lor. Au invăţat să comunice, să lucreze în echipă și au devenit mai responsabili de propriile acţiuni.