Şcoala de vară “Regina Pacis” – Curs intensiv de limba engleză, 1-26 august 2016

Zilele acestea, în cadrul Centrului de plasament al copilului “Regina Pacis”, are loc un curs. Un curs de limba engleză dedicat rezidenţilor din centru. În fiecare zi, în intervalul 9.00 – 11.00, copiii centrului sunt aşteptaţi în sala de curs dotată cu retroproiector, calculator, flipchart, mobilier specific şi o binecuvântată răcoare de care au parte în aceste zile toride de vară.

Cei 12 participanti cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au astfel şansa de a-şi reactualiza cunoştinţele dobândite la şcoală, dar şi de a adăuga altele noi, folosite în contexte imediate. Având un caracter interactiv, cursul de limba engleză îşi propune să stimuleze capacitatea de exprimare fluentă şi să crească încrederea tinerilor în propriile abilităţi de comunicare verbală. Specificul interactiv, jocurile diverse, dialogurile spontane, materialele şi situatiile create îşi propun să implice vorbitorii ajutându-i să depăşească barierele în exprimarea verbală. Spontani şi curioşi, timizi la început dar din ce ce în ce mai încrezători în forţele proprii, copiii Centrului de plasament “Regina Pacis” comunică în limba engleză, realizând dialoguri în care sunt încurajaţi să pronunţe cuvintele clar, cu încredere, făcând dovada cunoştinţelor acumulate. Pentru a asigura caracterul spontan al comunicării, activităţile din cadrul cursului sunt susţinute exclusiv în limba engleză, copiii având astfel prilejul de a folosi orice situaţie pentru utilizarea unei comunicări spontane, fireşti.

Nici rezultatele muncii lor nu se lasă aşteptate, dar nici recompensele nu lipsesc, neuitând faptul că, alături de învăţare, vacanţa de vară încă ispiteşte cu ieşiri în parc, zile petrecute la soare şi bălăceală la piscină. Astfel, fie că învaţă versurile unor cântece, în cadrul activităţilor de karaoke, fie că se implică în obţinerea unor scoruri cât mai mari la jocurile interactive de pe site-ul www.learnenglishkids.britishcouncil.org sau completează fişele de lucru online, orele de limba engleză îşi doresc să fie atractive şi interesante. Nici recompensele nu lipsesc, fie că sunt bomboane, un delicios pahar de lapte rece cu biscuiţi sau o felie de pepene verde abia scoasă din frigider, surprizele vor fi întotdeauna binevenite după o muncă susţinută şi antrenantă.

Alături de cei care au grijă de copiii Centrului de plasament “Regina Pacis” ne dorim ca la finalul cursului de limba engleză, tinerii cursanţi să poată purta un dialog spontan cu interlocutorii lor, să înţeleagă semnificaţia unui text scris sau vorbit şi să fie încrezători în capacitatea lor de  a comunica fluent şi firesc cu orice interlocutor, în limba engleză.

Prof. Lavinia Popa,

București, ROMÂNIA