PUNCTE DE DISTRIBUIRE A PRÎNZURILOR CALDE

PUNCTE DE DISTRIBUIRE A PRÂNZURILOR

Punctele de Distribuire a Prânzurilor (în continuare PDP) și-au desfășurat activitatea în perioada 2003 — 2012 iar ulterior acest proiect a fost transformat în Cantina Socială Regina Pacis ce activează până în prezent. În perioada de derulare, PDP a reprezentat unul din proiectele de importanţă majoră în acordarea asistenţei subiecţilor de orice vârstă, care trăiesc în condiţii de sărăcie, prin distribuirea bunurilor de caracter umanitar, hrană şi tot ceea ce poate fi necesar pentru îmbunătăţirea condiţiei acestora.

Acest proiect s-a desfăşurat prin intermediul a trei Puncte de Distribuire a Prânzurilor:

PDP nr. 1 Chişinău, str. Avram Iancu 17;

PDP nr. 2 Chişinău, str. Albişoara 68/3;

PDP nr. 3 Centrul Social „Regina Pacis” din c. Vărvăreuca, raionul Floreşti.

Beneficiarii Punctelor de Distribuire a Prânzurilor Calde sunt invalizi, veterani, bătrâni singuratici, copii ai străzii etc., care se află în stare de gravă necesitate.

Prânzurile calde distribuite la cele trei PDP-uri sunt compuse din felul I, felul II şi o pâine. În funcţie de anotimp, pot fi distribuite, de asemenea legume şi fructe poraspete. Meniul din fiecare săptămână conţine produse din carne, peşte, ouă, lactate.

Prinzul-4 Prinzul-1 Prinzul-2 Prinzul-3

Zilnic, prin intermediul a celor trei PDP sunt alimentaţi peste 200 (două sute) de persoane nevoiaşe. Până la momentul actual, au fost, deja, distribuite peste 450 000 prânzuri persoanelor care se află în condiţii grave de sărăcie.

Pentru realizarea obiectivelor proiectului dat, lunar  sunt necesare următoarele produse alimentare:

Prinzul-Table

Costul estimativ al unui prînz este de circa 22 lei (aproximativ 1 euro).

Fundaţia Regina Pacis
str. Sfatul Ţării 17/32
MD 2012, Chişinău
Republica Moldova
chisinau@reginapacis.org