Program de dezvoltare a inteligenței emoționale pentru beneficiarele Locuinței asistate “In Cammino” și ale Centrului de Plasament al Copilului “Regina Pacis”

 

Tinerele din cadrul Locuinței asistate “In Cammino” și ale Centrului de Plasament al Copilului “Regina Pacis” au participat la un Program de dezvoltare personală a inteligenței emoționale cu genericul „De la emoții copleșitoare la recunoaștere și gestionare”.

Trainingul a fost susținut de psihologii Centrului de Consultanță Familială “Regina Pacis” și a întrunit cca 20 de fete cu vârsta cuprinsă între 16-20 de ani din familii social-vulnerabile, orfane sau aflate în situație de risc.

În cadrul trainingului tinerele au învățat cum să-și recunoască și să gestioneze propriile emoții, cum să identifice convingerile și afirmațiile care intensifică emoțiile negative, dar și cum să determine situațiile specifice în care apar anumite emoții.

De asemenea, participantele au învățat modele noi și flexibile de gestionare a emoțiilor. În acest sens au fost desfășurate un șir de exerciții practice unde fetele au aplicat și testat propriile reacții în diferite situații specifice, fiind încurajate să-și exprime emoțiile liber și sincer.

Menționăm că, specialiștii Locuinței asistate “In Cammino” și ale Centrului de Plasament al Copilului “Regina Pacis” organizează cu regularitate diferite traininguri și instruiri care au drept scop dezvoltarea abilităților și deprinderilor necesare unei vieți independente, ce ar facilita ulterior integrarea socio-economică și profesională a beneficiarelor.