Primul copil din Moldova care l-a îmbrățișat pe Papa Francisc!

ADEVARUL.RO despre vizita lui Vasilica la Vatican
PRO TV despre vizita lui Vasilica la Vatican
Jurnal.md despre vizita lui Vasilica la Vatican
JurnalTV despre vizita lui Vasilica la Vatican
TV2000
Papa 1
Vasilică a mers la Roma pentru a-i înmâna Papei Francisc o carte în care au fost adunate scrisorile şi desenele expediate de copii din toată Europa. A fost ales în calitate de „ambasador“ datorită răvaşului său tulburător.

Povestea acestui copil este una tristă. Împreună cu sora sa, Maria, el a ajuns la centrul de plasament al fundaţiei „Regina Pacis“ acum doi ani. Micuţii trăiau în mizerie şi sărăcie, într-un apartament din Durleşti fără apă, căldură şi gaz. Mama lor consuma alcool şi îi lăsa singuri cu săptămânile, iar copiii trăiau mai mult din mila vecinilor. Vara trecută, femeia a fost omorâtă chiar de fraţii ei. „Acum ambii copii trăiesc în pace în centrul nostru, merg la o şcoală publică şi duc o viaţă normală. Bucuria lor este bucuria noastră“, spune Cesare Lodeserto, preotul pe care-l pomeneşte Vasile în scrisoare. „Sunt fericit, chiar dacă mi-a fost luată mama. Am găsit o casă şi mulţi prieteni. Mergem la şcoală, suntem curaţi şi avem o bicicletă. Sâmbătă ni se vorbeşte despre Dumnezeu, îmi place asta. Apoi cântăm, ne jucăm şi mâncăm pizza. Dragă Papa Francisc, ai putea să-mi trimiţi o poză cu tine să o agăţ deasupra patului ca să pot spune şi eu că am un tată?“, l-a rugat băiatul pe Suveranul Pontif. La rândul său, i-a pregătit un cadou: o cruce din lemn care reprezintă un copil răstignit, dar care zâmbeşte. „Preotul ne spune mereu că trebuie să zâmbim chiar şi atunci când suferim“, a explicat Vasilică.
Pasile la San Pietro
Cartea cu titlul „Copiii din Europa îi vorbesc Papei“ cuprinde mesaje venite la Vatican din cele 38 de state membre ale Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE). Cel mai mic autor este Joseph, în vârstă de 5 ani, din Grecia. Clement de 8 ani a desenat o hartă şi l-a invitat pe Papa în Franţa, Jef (10 ani) din Olanda i-a scris despre pasiunea pentru fotbal, Dominika (6 ani) din Varşovia şi-a împărtăşit bucuria că va avea un frăţior, iar Daniela (12 ani) din Turcia i-a mărturisit: „Mă rog pentru tine. Te aştept la Istanbul ca să facem Euharistia împreună. Te iubesc“. „Mulţi dintre aceşti copii vin din situaţii dificile, sărăcie şi abandon. Totuşi, desenele lor exprimă o bucurie simplă, o speranţă în viitor şi o mare dragoste pentru Dumnezeu. Ei sunt un exemplu pentru noi, toţi cei cufundaţi în preocupările noastre“, afirmă Michel Remery, secretarul general adjunct al CCEE.
2013-09-05 22.27.25
Fundatia Regina Pacis aduce multumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea vizitei la Vatican, in special CCEE, Episcopiei Romano-Catolice din Chisinau precum si companiei Air Moldova.