Proiect ”O RAZA DE LUMINA”

 

O raza de lumina!

In urma suportului financiar acordat de Fundațiq Regina Pacis, un grup de tineri deputaţi din cadrul Parlamentului Tinerilor din Republica Moldova a încheiat lucrările asupra proiectului „O Rază de Lumină ”, în cadrul căruia au ajutorat-o pe Doamna Maria Irodoi din localitatea Solcani, raionul Soroca.

Doamna sus-numită este o persoană în etate, orfană din copilărie, iar în ultimii ani este ţintită la pat din cauza unei malformaţii a membrelor inferioare. În cadrul proiectului, bătrânei i-a fost reparată locuinţa care, de mai mulți ani, se afla într-o stare deplorabilă prezentând un adevărat pericol.

I s-a reparat unica sursă de informaţie- televizorul, a fost procurat un frigider, de altfel, primul din viaţa sa şi medicamentele prescrise de medici. La fel, a fost achitată factura telefonică care acumulase o datorie impunătoare astfel încât i-au fost sistate apelurile extra-urbane. Lamentabil se face faptul că, ţinând cont de starea materială şi de sănătate a doamnei, ea nu dispune de un asistent social permanent din parta statului.

DSC01949

Institutul Tineretului Guvernator din Republica Moldova (ITGM) este organizaţia fondatoare a Programului Naţional „Parlamentul Tinerilor” formată din tineri — pentru tineri, fondată în 2006, fiind reprezentată de mai mult de 250 de membri activi din întreaga republică, inclusiv din UTA Găgăuzia şi regiunea transnistriană. Misiunea ITGM-ului este promovarea valorilor democratice în Republica Moldova și consolidarea capacităţilor tinerilor de a influenţa procesul de luare a deciziilor prin guvernare participativă. Institutul Tineretului Guvernator constituie instituția reprezentativă a tinerilor studenți din Republica Moldova, în special, a celor din mediul academic și a senatelor studențești, organizațiilor studențești și a altor mișcări și foruri locale.

DSC01947

DSC01933

Rezultate:

DSC02009