O nouă experiență de voluntariat în Moldova a neurologului italian, Dr. Giuseppe BELFIORE

 

Al treilea an consecutiv, medicul neurolog Giuseppe BELFIORE din or. Lecce (Italia) a vizitat pacienți săraci cu probleme neurologice. Astfel, în perioada 14-17 noiembrie 2016, au fost consultaţi 95 de persoane în etate dintre care, 25 de ţintiţi la pat.  La fel, medicul a efectuat şi o vizită la Centru Social „Regina Pacis”, din Raionul Floreşti com. Varvareuca, unde a consultat 30 de persoane din localitate cu diverse probleme de circulație sangvină, traume a coloanei vertebrale şi maladii a SNC, SNP, etc.

Lucrătorii medicali, angajaţi ai Fundației CARITAS Moldova, și Fundației CASA PROVIDENȚEI, care prestează zilnic servicii socio-medicale beneficiarilor, fie în cadrul echipelor mobile (proiectul HOME CARE), fie ambulatoriu, au avut parte de un schimb de experienţă asupra tratării maladiilor cu caracter neurologic. De asemenea, medicii din Moldova, au luat cunoștință cu experiența și metodele aplicate în Italia, de reabilitare a pacienților, cu ajutorul procedurilor fizio – kinetoterapeutice, fără a administra terapie medicamentoasă.

 

Impresiile medicului Giuseppe BELFIORE

Vin cu plăcere să ofer ajutor celor nevoiaşi şi săraci şi să mă împart cu colegii de breaslă din  Moldova cu experiența şi cunoştinţele acumulate pe parcurs de o viaţă. Ceea ce îmi doresc eu pe viitor e să văd sau să aud că în serviciile medico-sociale prestate de diverse organizaţii neguvernamentale şi statale să fie câți mai mulți specialiști în kinetoterapie.

În aceste zile, lucrând cu aceşti pacienţi, am ajuns la concluzia că este o nevoie extrem de mare de un asemenea specialist, căci mulți din cei care sunt ţintuiţi la pat, ar putea fi recuperaţi cu ajutorul unui kinetoterapeut bun!

Cu această ocazie, ţin să aduc sincere mulţumiri pentru această experienţă productivă din R. Moldova Fundaţiei „Regina Pacis”, Caritas Moldova şi „Casa Provedenţei” şi pentru faptul că-şi iubesc beneficiarii, având o misiune responsabilă şi nobilă pentru cei nevoiaşi.

 

Giuseppe BELFIORE este medic neurolog, specializat în așa maladii cum: migrenă, boala Huntington, boala Parkinson și alte patologii neuro-degenerative și tulburări de circulație. Din anul 1980 este director al Departamentului de Neurologie a Spitalului „V. Fazzi” din Lecce (Italia). Este deja pentru a doua oară în acest an când Pippo BELFIORE, realizează consultații medicale gratuite păturilor social vulnerabile din Republica Moldova.