Ludoteca – locul preferat al copiilor din Vărvăreuca

Ludoteca este universul copiilor, un loc unde ei se pot destinde, se pot distra, se pot juca, dar şi învăţa. Aici, pe lângă Centrul Social din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, cei mai mici dintre vărvăreuceni au oportunitatea să-şi dezvolte personalitatea în cadrul activităților derulate.

La Ludotecă, copiii dispun de o mică bibliotecă unde poți găsi literatură artistică, cărţi de poveşti cartonate, care au drept scop de a dezvolta copiilor interesul pentru  lectură încă din fragedă copilărie. De asemenea, copiii îşi pot dezvolta imaginaţia şi creativitatea, iar exprimarea liberă a gândurilor este un punct forte pentru a-şi consolida cunoştinţele.

Ludoteca este spaţiul unde copiii se joacă, stabilesc noi relații, citesc, comunică cu semenii într-un mod constructiv, fără violență, învață să soluționeze probleme și să ia decizii. În cadrul acestui program copiii pregătesc și temele pentru acasă, zilnic, vin în jur de 30 – 40 copii, ciclul primar, din comuna Vărvăreuca și Stârceni. Paralel, cu orele de meditație animatorii desfășoară diverse activități exstrașcolare, de exemplu: „Cine este un prieten adevărat?”, „Inițiere în teatru”, „Maratonul poveștilor”, etc.

Pentru că spaţiul nu ne permite foarte multe, avem și vizionări de filmuleţe, atât scriitori români, cât şi străini, Anderson, Creangă, avem origami; ateliere de desen „Ne distrăm și colorăm”; lucru manual „Să coasem un papion”, „O felicitare pentru cei mai triști ca noi”, un curs de limbă italiană nivel minimal etc. Toate materialele necesare pentru realizarea activităților hârtie, albom pentru desen, plastilină, acuarelă, creioane colorate sunt oferite de către Fundația „Regina Pacis”.

Ludoteca – este o nouă modalitate / oportunitate oferită copiilor de a-şi petrece timpul lor liber constructiv şi de a învăţa lucruri noi. Deja, aflat la doi ani de activitate, proiectul a fost primit cu mult entuziasm de către părinţii, bunicii din c.Vărvăreuca, care preferă să-și aducă copiii, aici,  la ludotecă, decât să îi lase acasă singuri să se uite la televizor şi să stea pe calculator.