Fundaţia „Regina Pacis” a dat start unui nou proiect

Fundaţia „Regina Pacis” a dat start unui nou proiect, cu durata de doi ani, pentru a oferi „O viaţă mai bună copiilor noştri!”, în cadrul Programului Regional DARE „Educație și Inovare Socială în Ucraina, Republica Moldova și România”. Proiectul se derulează cu sprijinul financiar  al Caritas Austria, coordonatorul fiind Fundaţia „Regina Pacis”. Participanții în Program sunt: Centrul Social” Regina Pacis” din Vărvăreuca, Gimnaziul Roşietici, LT Ştefăneşti şi LT Ion Creangă din raionul Floreşti. Beneficiarii proiectului sunt copiii, părinţii, cadre didactice din instituţiile publice din comunitățile menţionate mai sus.

Pe data de 05 septembrie 2017, în incinta Centrului Social Vărvăreuca din raionul Floreşti, s-a desfăşurat  Atelierul de lucru pentru cadrele didactice implicate în proiect, în vederea familiarizării cu scopul şi obiectivele proiectului, activităţile, rezultatele şi indicatorii proiectului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii şi părinţii. Dezvoltarea de abilităţi, ce stă la baza programului, se va concentra asupra copiilor pentru a le dezvolta Modele de Învățare prin Auto-Organizare şi, de asemenea, a părinţilor, îngrijitorilor prin modele pozitive şi arta de a deveni părinte.

Programul DARE – Dream / Visează, Achieve / Obține, Realize / Realizează, Express / Exprimă, constă în ajutorarea copiilor de a atinge scopuri personale şi educaționale în viață.  Copiii să crească fericiți și să devină adulți împliniţi și responsabili, capabili de a-și realiza la maxim potențialul lor în viață. Noi ne dorim pentru ei să aibă curajul de a se lupta pentru împlinirea viselor proprii, iar în caz de eşec să dezvolte mecanisme de rezilienţă pentru a încerca din nou.

Participarea în cadrul Programului Regional DARE a Gimnaziului Roşietici este un beneficiu mare pentru întreaga comunitate şcolară, dar mai întâi de toate au de câştigat copiii. Sperăm, că implementarea celor mai bune proiecte în domeniul protecţiei copilului în educaţie, va contribui la creşterea unei generaţii mai sănătoase, atât fizic, cât şi emoţional. Suntem foarte bucuroşi, că ne-aţi selectat şi, ne-aţi oferit posibilitatea să fim parte în acest proiect pilot, a menţionat Dna Victoria Podubnîi, directoarea de la Gimnaziul Roşietici, prezentă la Atelierul de lucru.