Frunze de dor

Anual, la unu octombrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Oamenilor în Etate. Anul acesta, copiii de la Centrul de Plasament al Copilului ”Regina Pacis” din Chişinău, au organizat o sărbătoare de neuitat pentru beneficiarii Cantinei Sociale ”Papa Francisc”, cu genericul „Frunze de dor”.

Această activitate, a fost dedicată celor care poartă pe chip înțelepciune și lumină, iar în suflet putere și credință. Așa sunt văzuți beneficiarii Cantinei Sociale de către copiii Centrului. Intenția copiilor a fost să creeze buna dispoziție bătrânilor, să-și amintească de anii de copilărie și școală, invitându-i la un recital de poezie, dedicat părinților, familiei, buneilor. De asemenea, nu au lipsit proverbele, zicătorile şi, chiar activităţile sportive, cum ar fi trasul funiei.

Dar, poate oare trece o sărbătoare fără o prezentare teatrală? Desigur, că nu. Copiii Centrului au pus pe rol şi au prezentat piesa ”Guguță”, datorită iscusinței cu care au jucat rolurile, micii artişti au fost aplaudaţi. Ei au dat dovadă de măiestrie şi în arta muzicală oferind publicului cântecul ”Hulubul păcii”, care a emoționat spectatorii până la lacrimi, atât prin interpretarea reușită, cât și prin conținut.

La final, Hora mare cu participarea bătrânilor, copiilor, angajaţii Cantinei şi a Fundaţiei, a confirmat încă o dată, că oameni, indiferent de vârstă, nu-și pierd niciodată frumusețea, păstrând tinereţea în inimile lor.