Deţinutele din Penitenciarul nr.13 s-au bucurat o zi la libertate alături de copiii lor

Sursa: Departamentul Institutiilor Penitenciare

PRO TV

Cu prilejul 1 septembrie 2013, cînd în întreaga ţară este celebrată Ziua cunoştinţelor, copiii a două deţinute de la Penitenciarul nr. 13 din capitală s-au bucurat de întîlnirea cu mamele lor, umplîndu-se de energie pozitivă de la o zi plină de evenimente pozitive, petrecută alături de ele.

Mamele şi-au aşteptat cu emoţii copiii, atmosfera tensionată de aşteptare a acestei zile fiind destinsă prin lacrimi şi îmbrăţişarea celor mai dragi fiinţe din viaţa lor.
400
Deţinutele au petrecut o zi întreagă cu copii, vizitînd diverse locuri de agrement din capitală. Momentul culminant al programului evenimentului a constituit vizita la un restaurant italian din capitală, unde principalele eroine ale acestei zile, mamele deţinute şi fiicile lor, au luat împreună o masă deliciosă, oferită de către partenerul de încredere al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Fundația Regina Pacis.

Prezent la eveniment Președintele Fundației, Mons. Cesare LODESERTO, a subliniat importanța organizării unor asemenea acțiuni, menționînd despre faptul că, Fundația și pe viitor va sprijini inițiativele de acest gen.

Cel mai dureros moment a fost despărţirea, un final dealtfel inevitabil…
400 (5)
Acţiunea organizată este considerată a fi benefică în scopul menţinerii şi încurajării legăturilor cu familia, ţinîndu-se cont de faptul că, deţinutele îşi depăşesc cu greu frustrările legate de imposibilitatea de a se implica activ în viaţa propriilor copii.

Este de menţionat faptul că, nu este pentru prima dată cînd Departamentul Instituţiilor Penitenciare organizează astfel de întîlniri, acţiunile de acest gen de fiecare dată se bucură de un real succes în rîndul persoanelor private de libertate.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa conducerii Departamentului Instituţiilor Penitenciare, cu suportul angajaţilor Penitenciarului nr.13 din capitală şi sprijinul Fundaţiei „Regina Pacis”, avînd drept scop încurajarea deţinutelor pentru un mod de viaţă fără abateri de la lege, motivarea acestora pentru o inserţie postcondamnatorie pozitivă, dar şi susţinerea copiilor în preajma unui nou an şcolar.
400 (1)
400 (4)

400 (2)