Copii și tineri din Penitenciarul Goian, ajutați să obțină competențe profesionale

Începând cu luna septembrie 2018, copiii și tinerii din Penitenciarul Goian au acces la instruire și formare profesională de calitate pentru meseriile de bucătar și cizmar.

Instruirile au loc în cadrul Proiectului “De noi depinde viitorul nostru!”, implementat în Penitenciarul pentru minori nr.10 Goian, de către Fundaţia „Regina Pacis” în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, cu suportul financiar al Asociaţiei RENOVABIS din Germania.

Durata cursurilor este de 3 luni, iar programul de studiu presupune atât ore teoretice, cât și practice, susținute de specialiști calificați. Activitățile se desfășoară în baza modelului german de reeducare si reintegrare/ resocializare a minorilor în detenție (JVA Adelsheim).

La terminarea cursurilor, cei care vor susține cu succes examenele de absolvire pentru fiecare meserie: bucătar, categoria a III-a și cizmar, vor obține Certificate de calificare profesională în domeniile respective.

Aceste cursuri sunt o continuare a Proiectului “De noi depinde viitorul nostru!”, implementat deja de 4 ani în Penitenciarul pentru minori nr.10 Goian, de către Fundaţia „Regina Pacis”, perioadă în care au fost organizate 16 cursuri de instruire profesională și înmânate 138 Certificate de Calificare.

Proiectul este unul de pionierat pentru sistemul penitenciardin din Republica Moldova, prin intermediul căruia ne propunem să reducem riscul de recidivă a acestor copii și să-i determinăm să aleagă un stil de viață non-infracțional odată ce vor ieși la libertate.