Centrul de Zi pentru Copiii din Varvareuca!

Fundația Regina Pacis, continuă să implementeze proiectul „Day Center for Children in Varvareuca” în cadrul Centrului Social Vărvăreuca din raionul Floreşti. Beneficiarii proiectului sunt 50 de copii din clasele primare, majoritatea fiind din familii numeroase, cu cerințe speciale sau părinți plecați peste hotare şi care dispun de resurse financiare și materiale insuficiente.

Activitatea proiectului se axează pe recuperarea și dezvoltarea cunoștințelor și competențelor elevilor pentru a face față cerințelor școlare prin: îndrumare și sprijin în realizarea temelor, activități de stimulare și motivare a elevilor pentru parcursul școlar.

În realizarea acestor activităţi, copiii sunt îndrumaţi de dna Larisa Rusu, învăţătoare la clasele primare de la gimnaziul „Mihai Eminescu” din Vărvăreuca. În fiecare zi, dumneaei după ore, ajută copii să pregătească temele pentru a doua zi, de asemenea organizează diverse măsuri educative cu ei. Toți elevii participă foarte activ și se încadrează cu multă dorință și satisfacție în atelierele de muncă.

În atelierul „Mâini dibace” copiii învaţă să confecționeze lucruri frumoase din materiale colectate din natură: semințe, frunze, conuri, de asemenea, să confecționeze diverse forme de origami, să modeleaze și să aplice.

În cadrul atelierului „Bunelor maniere”, doamna profesoară, foloseşte  în discuţie  cuvinte magice, abordează bunele maniere în ipostazele zilnice ale copiilor: acasă, la şcoală, la joacă, pe stradă, în societate. Îi însoţeşte în diversele roluri pe care copiii şi le asumă de-a lungul zilei.

În cadrul atelierului „Să creştem sănătoşi!” fiecare acţiune implementată de către dna profesoară are în prim plan creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copiilor, familiarizarea copiilor cu noţiunile esenţiale despre stil de viaţă sănătos şi echilbrat. Este foarte important pentru ei să deprindă din fragedă copilărie obiceiurile sănătoase, care sunt absolut necesare unei dezvoltări armonioase.