Cca 100 de copii din comuna Vărvăreuca se odihnesc la tabăra de vară din cadrul Centrului Social “Regina Pacis”

Copiii din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, se odihnesc în aceste zile la tabăra de vară din cadrul Centrului Social din localitate, care este o subdiviziune a Fundației “Regina Pacis” din Moldova.

Tabăra este organizată cu sejur de zi, copiii fiind implicați în diverse activități educative și distractive. În calitate de educatori și voluntari sunt profesorii din localitate și elevii din clasele superioare, care știu să ofere toată deschiderea și atenția necesară copiilor.

Pe perioada șederii în cadrul taberei beneficiarilor le sunt asigurate mici gustări și numeroase materiale și rechizite pentru desfășurarea atelierelor de creație. Copiii sunt grupați în echipe, fiecare identificându-se prin anumite semne distinctive, la alegerea copiilor, iar fiecare zi în tabără este remarcată în mod deosebit, spre exemplu ziua culorii albe sau ziua fundițelor. Totodată, copiii sunt antrenați în diferite concursuri și jocuri de grup.

Menționăm că Centrul Social din Vărvăreuca a fost deschis în februarie 2008 și întrunește mai multe săli pentru activități recreative dedicate copiilor și activități de formare pentru diferite caterogii de specialiști din localitate, un punct de distribuire a prânzurilor calde și a ajutoarelor umanitare pentru persoanele nevoiașe. Centrul dispune de bucătărie cu sală de distribuire a prânzurilor, grup sanitar, sală de întruniri cu bătrânii, sală de agrement pentru copii și o bibliotecă.