Adio, Vară!

În perioada 14 – 18 august 2017, la Centrul Social „Regina Pacis” din Vărvăreuca, s-a desfăşurat Tabăra de Vară pentru copiii din localitate, cu genericul „Adio vară!”. Benefeciarii taberei au fost peste o sută de copii din comună, care erau ghidaţi de 11 voluntari şi doi asistenţi sociali.

A fost o săptămână plină de zâmbete de copii, pe feţele cărora se citea bucuria şi satisfacţia. Au fost cinci zile cu multe activităţi interesante. Copiii au participat cu mare interes în diverse ateliere de lucru: teatru, origami, ateliere de creație, ateliere sportive, discuţii despre bunele manere, starturi vesele, confecționarea brățărilor, Quilling şi multe jocuri de animație. Participanţii la tabără s-au manifestat foarte activ, erau deschişi spre comunicare, se implicau în discuţii cu mult interes şi iniţiativă, participând cu plăcere la toate activităţile propuse.

Toate activitățile, desfășurate de către voluntari, au fost antrenante și stimulatoare, deoarece au contribuit la  dezvoltarea personală, atât a voluntarilor, cât şi a copiilor. Totodată, tinerii au conştientizat, că pot avea un rol activ în promovarea valorilor voluntariatului, stabilind relaţii cu semenii lor din alte categorii sociale și, astfel dezvoltând abilităţi de lucru în echipă / grup.

Un rol semnificativ, în realizarea cu succes a Taberei de Vară – 2017, a fost şi aportul echipei de la Centrul Social Vărvăreucă, condusă de Dna Eugenia Zabica, care, zilnic, au avut grijă să le organizeze copiilor acele mese copioase cu difeite bunătăţuri: dulciuri, sucuri etc. .

Ce spun voluntarii: „a fost o perioadă scurtă de timp, dar cu atâtea emoţii de bucurie, de satisfacţie pentru cele realizate, de regret că vara se termină. La această tabără am învăţat, că lucrul în echipă este cea mai eficientă modalitate de a ne face noi prieteni, atât cu alţi copii, cât şi între noi voluntarii. Totul a decurs foarte bine, începând cu gimnastica matinală, activităţi interesante şi utile pentru copii, cât şi dansurile, zilnic, organizate la sfârşitul zilei” (Mihaela, voluntară, echipa Cameleonii).

 

 „Participarea la această tabără a fost o provocare pentru mine şi, nu regret că am accept. Fiecare zi a fost bine gândită şi organizată, m-a  impresionat foarte mult,mi-a făcut plăcere să munca de voluntariat, astfel, reuşind pe copii fericiţi, de asemenea, să fim mai atenţi, mai respectuoşi, mai prietenoşi şi mai buni cu cei mai mici decât noi.  Sper că, va deveni o tradiţie, organizarea anuală a taberei de vară, unde voi veni cu plăcere, iar Centrul Social „Regina Pacis” Vărvăreuca să fie un local drag copiilor şi care va aduna toţi copii dornici de comunicare, participare, colaborare şi conlucrare. 

Tabăra de Vară – 2017, s-a încheiat cu un cocert frumos, cu recital de poiezie, cântec, dans şi multă veselie, iar copiii, fiind admiraţi de către părinţii lor şi sătenii din localitate.

Realizarea Taberei de Vară – 2017 a fost psibilă suportului financiar oferit de KINDERMISSIONSWERK, Germania, în cadrul proiectului „Centrul de Zi Vărvăreuca”, implementat de Fundaţia „Regina Pacis.